SimpleWine şərab mağazalar şəbəkəsinin analitikləri sorğu keçirib və respondentlərin alkoqolla bağlı məşhur stereotiplərlə nə dərəcədə razılaşdığını öyrəniblər. Onlar araşdırmanın nəticələri barədə Gazeta.Ru-ya məlumat veriblər.
“Respondentlərin ən böyük hissəsi şərab seçimi ilə bağlı stereotipə inanır: “Qırmızı şərab ətlə, ağ şərab balıqla gedir”. Respondentlərin əksəriyyətinin inandığı stereotip tamamilə doğru deyil. Qırmızı şərab balıqla, ağ şərab isə ətlə mükəmməl uyğunlaşa bilər. Məsələn, açıq ağ ət (toyuq/hinduşka) zəngin ağ şərablarla, ton balığı kimi sıx balıqları isə açıq və turşu qırmızıları ilə birləşdirə bilər”, – deyə ekspert Aleksandra Roşçina sözə başladı.
O, həmçinin qeyd edib ki, bir çox ruslar ağ şərabın ağ üzümdən, qırmızı şərabın isə qırmızı üzümdən hazırlanması stereotipinə inanır. Lakin bu doğru deyil.
Mənbə: Gazeta.ru