İtaliyanın Padua Universitetinin alimləri qlobal istiləşmə səbəbindən bir sıra şərabların mağaza rəflərindən yoxa çıxa biləcəyi barədə xəbərdarlıq ediblər.
Araşdırmanın nəticələri iScience jurnalında dərc olunub.
Prosecco, Burgundy, Grand Cru və Cabernet Sauvignon təhlükə altındadır. İçki hazırlanan üzümlər dağların yamaclarında üzüm bağlarında bitir. Ancaq quraqlığa və torpağın deqradasiyasına səbəb olan temperaturun artması səbəbindən onlar yox ola bilər.
Müəlliflər alimləri ən məşhur şərablardan bəzilərini xilas etmək üçün fermerlərlə birləşməyə çağırıblar. Tədqiqatçıların fikrincə, onların yoxa çıxması təkcə şərab sənayesi üçün deyil, həm də onları istehsal edən ölkələrin mədəniyyəti üçün mənfi nəticələrə malikdir.
Mənbə: Haberler.com