Həkim və immunoloq İrina Yartseva müsahibəsində albalı həddindən artıq yeməyin mənfi nəticələrindən danışıb.
“Həddindən artıq meyvə yeyəndə və bundan əvvəl uzun müddət heç nə yemdikdə, ferment sisteminiz hazır deyil. “Nəticədə, çoxlu şirniyyat yediyiniz üçün şişkinlik və fermentasiya baş verəcək” deyə izah etdi.
Əlavə etdi ki, mənfi nəticələrin qarşısını almaq üçün giləmeyvə ölçülü hissələrdə yemək və onları yumağı unutma.
Yartseva qeyd etdi: “Bütün il boyu meyvə və tərəvəz yeməyə özünüzü öyrətməlisiniz, onda mədəniz reaksiya verməyəcək”.
O, həmçinin xatırladıb ki, albalı ağcaqayın polen allergiyasından əziyyət çəkən insanlar tərəfindən yeməməlidir, çünki onlar daş meyvələrə çarpaz reaksiya verirlər.
DOĞRU.AZ