image-2000x150px
image-123
image-ads_atlas
image-pexels-lisa-fotios-1351238-pic_32ratio_900x600-900x600-43897backend

Ağ çörəyin zərərləri haqqında mif dağıldı

image-728x90px

Böyük Britaniyanın Aston Universitetinin dietoloqu Dwayne Mellor Daily Mail-ə bildirib ki, ağ çörəyin özü sağlamlıq üçün təhlükəli deyil – o, qan şəkərində təhlükəli sıçrayışlara səbəb olmur.

Üstəlik, çörəyinizə liflə zəngin qida əlavə etmək onu daha sağlam edə bilər.

Həkim izah etdi ki, 100 qram ağ çörəyin tərkibində təxminən 49 qram karbohidrat var. Eyni miqdarda tam taxıl çörəyində karbohidratların miqdarı təxminən 41 qramdır, bu da az deyil. Həmçinin, nişastaların bədəndə nə qədər tez həzm olunduğu və qlükoza əmələ gətirdiyi baxımından ağ və tam taxıl çörəyi arasında çox fərq yoxdur.

Bu o deməkdir ki, ağ çörək qan şəkərində təhlükəli sıçrayışlara səbəb olmur. Dietoloqun sözlərinə görə, qlükoza səviyyəsinin yüksəlməsi qida qəbuluna təbii reaksiyadır.

Mənbə: Haberler.com

image-nerjbanner

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki