ABŞ-ın Florida Universitetinin mütəxəssisləri müəyyən ediblər ki, bişməmiş muskat şərabı içmək dərinin qocalma prosesini ləngidir və elastikliyini artırır.
Tədqiqatın nəticələri Amerika Qidalanma Assosiasiyasının NUTRITION 2023 İllik Yığıncağında təqdim olunub.
Araşdırmada 40 yaşdan yuxarı 17 qadın iştirak edib. Könüllülər iki qrupa bölündü: birinci qrup altı həftə ərzində hər gün 300 ml şərab içdi, ikinci qrup isə plasebodan istifadə etdi. Tədqiqat müddətinin sonunda alimlər dərinin elastikliyini ölçdülər, sonra qruplar yerlərini dəyişdilər və təcrübə təkrarlandı.
İşin nəticələrinə görə, içkinin müntəzəm istifadəsi dərinin gəncliyini qorumağa və onun vəziyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edir, nəmləndirməyə və xarici zərərlərdən qorunmağa kömək edir.
Müəlliflərin fikrincə, içkinin tərkibindəki polifenollar bu təsirə cavabdehdir. Bunlar bədənə sərbəst radikallarla mübarizə aparmağa və hüceyrə zədələnməsinin qarşısını almağa kömək edən, xroniki xəstəlik riskini azaldan antioksidanlardır.
Mənbə: Sözcü