image-2000x150px
image-123
image-ads_atlas
image-depositphotos_11338283_l-pic_32ratio_900x600-900x600-85342backend

Diş həkimi spirtli içki qəbul edərkən dişlərinizi necə qoruyacağınızı izah etdi

image-728x90px

Ağzınızı tez-tez yaxalamaq, yeməyi yaxşıca çeynəmək və şərabla pendir içmək dişlərinizi alkoqolun təsiri nəticəsində qaralmaqdan qoruya bilər.

Bu barədə ABŞ-ın Rutgers Universitetinin Sağlamlığında stomatoloji assosiasiyaya rəhbərlik edən Uchenna Akosa danışıb. Həkimin tövsiyələri universitetin saytında – Rutgers Universitetinin (Rut Uni) dərc olunub.

Həkim dedi ki, ağdan sonra qırmızı şərab içmək olmaz. Fakt budur ki, ağ şərab yüksək turşuluğa malikdir və emayeni “korroziyaya uğrada bilər”, nəticədə daha kövrək olur. Yalnız qırmızı şərab deyil, həm də şokolad, qəhvə və giləmeyvə daxil olmaqla, qida və içkilərin rənglənməsinə məruz qaldıqda, piqment minaya “hopdurulur” və dişlərin kölgəsini dəyişir. Dişlərinizi ləkələməmək üçün spirtli içkilərin turşuluğu zərərsizləşdirilməlidir. Pendir bu məqsəd üçün idealdır.

Diş həkimi həmçinin spirtli içki qəbul etdikdən sonra ağzınızı su ilə yaxalamağı məsləhət görüb. Ancaq dişlərinizi dərhal fırçalamaq tövsiyə edilmir. Bu, zəifləmiş minaya zərər verə bilər. Həmçinin, tərkibində kömür və ya natrium bikarbonat (çörək soda) olan pastalardan istifadə edərkən diqqətli olun, çünki bu maddələr çox sərtdir.

Mənbə: Gazeta.ru

image-nerjbanner

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki