image-n1karobka_ads
image-123
image-__young-woman-reading-label-milk_329181-17346-pic_32ratio_1200x800-1200x800-54421backend

Hansı süd məhsulunun prediabet riskini artırdığı məlum olub

Adi süd kimi, az yağlı süd də prediabetin inkişaf riskini artıra bilər. Hollandiyanın Tilburq Universitetinin tədqiqatçıları bu qənaətə gəliblər. Nəticələr The American Journal of Clinical Nutrition (AJCN) jurnalında dərc olunub.

Araşdırmaya orta yaşı 46 olan 74 132 nəfər daxil olub. Tədqiqatçılar anketlərdən istifadə edərək iştirakçıların yemək vərdişləri haqqında məlumat toplayıblar. Tədqiqatçılar deneklərin müntəzəm olaraq nə qədər qatıq, süd, qaymaq, dondurma və pendir istehlak etdiyini öyrənməyə çalışıblar. Onlar həmçinin könüllülərin sağlamlıq vəziyyəti ilə bağlı məlumatları qeyd ediblər və prediyabeti aşkar etmək üçün onlardan qan analizləri götürüblər.

Prediabet, insulin istehsalının azalması və (və ya) bədən hüceyrələrinin ona həssaslığının azalması ilə xarakterizə olunan diabet və şəkərin normal udulması arasındakı sərhəd vəziyyətidir.

Mənbə: Lenta.ru

image-nerjbanner

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki