Bütün meyvə və tərəvəzlər sizin üçün faydalıdır, lakin qırmızı, narıncı və yaşıl olanlar xərçəngdən ən yaxşı şəkildə qoruyur.
Bu barədə onkoloq və cərrah İvan Karasev Telegram kanalında danışıb.
ÜST-ə görə, sağlamlığın 70% -i qidalanma ilə müəyyən edilir, Karasev vurğuladı. Bu, xərçəngə də aiddir: onların riski şəkər, işlənmiş ət, heyvan yağları və qızardılmış qidaların sui-istifadəsi ilə artır. Vəziyyət müntəzəm spirt istehlakı ilə ağırlaşır.
Antioksidantlar və flavonoidlər, karotinlər, iltihab əleyhinə və bəzi digər maddələrlə zəngin qidalar xərçəng riskini azaldır. Bunlara tərəvəz və meyvələr, xüsusilə qırmızı, narıncı və yaşıl olanlar daxildir.
Həkim həmçinin qida rasionuna cücərmiş taxıllar, tam taxıllar, doymamış yağlar (məsələn, zeytun və kətan yağları, qoz-fındıq və avokado), quş əti, dovşan və dəniz balıqlarından asanlıqla həzm olunan zülal əlavə etməyi tövsiyə edib.
Mənbə: gazeta.ru