Rulonlarda istifadə edilən inqrediyentlər sağlamlığa faydası ola bilər, lakin ılımlılıq xüsusilə diabetli insanlar üçün vacibdir.
Bu barədə Moskva vilayətinin Səhiyyə Nazirliyinin Vidnovski Klinik Xəstəxanasının qastroenteroloqu Lyudmila Suxorukova “Moskva Region Today”ə məlumat verib.
Rulonlarda olan hər növ balıq zülallar, D vitamini, sağlam Omeqa yağ turşuları, fosfor, yod və maqneziumla zəngindir. Bu maddələr sümükləri gücləndirməyə və xolesterol səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir.
Adətən rulonlara əlavə edilən zəncəfil maqnezium, kalium və mislə zəngindir. Bu məhsul əzələ ağrısını azalda bilər. Wasabi iltihab əleyhinə və xərçəng əleyhinə təsirlərə malikdir.
Bununla belə, rulonları şəkərli diabet xəstələri yeməməlidir. Bu, onların hazırlanmasında şəkər və düyü sirkəsindən istifadə edilməsi ilə bağlıdır. Rulonlarda düyü özü adi düyüdən fərqlidir: o, daha az qidalıdır, daha az protein və çoxlu karbohidratlara malikdir. Bundan əlavə, rulonların həddindən artıq istifadəsi ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola biləcək həddindən artıq yodun yaranmasına səbəb ola bilər.
Mənbə: gazeta.ru