image-2000x150px
image-123
image-ads_atlas
image-upload-rostov_magadan-pic_32ratio_1200x800-1200x800-39098backend

Həkim vegan məhsulların zərərlərini sadaladı

image-728x90px

Dietoloq və sağlam qidalanma haqqında kitabların müəllifi Rob Hobson dedi ki, çox vaxt soya, noxud və buğda əsasında hazırlanan bitki mənşəli ətlərdə çoxlu konservantlar və emulqatorlar olur. Bu barədə Daily Mail məlumat yayıb.

Hobson, həm təbii, həm də bitki mənşəli ətlərin yaxşı protein qaynağı olduğunu izah etdi. Bununla belə, vegan ət alternativlərində adətən dəmir və B12 vitamini azdır. Dəmir sağlam immunitet sistemini saxlamağa kömək edir və B12 vitamini hüceyrə bölünməsini təşviq edir, anemiyanın inkişafının qarşısını alır və konsentrasiyanı stimullaşdırır.

Bundan əlavə, bitki mənşəli ətlər çox vaxt böyük miqdarda konservantların və emulqatorların əlavə edilməsi ilə hazırlanır. Onlar məhsula təbii ətə bənzər bir toxuma vermək, həmçinin raf ömrünü artırmaq üçün lazımdır. Qeyd edilmişdir ki, həddən artıq çox emulqator istehlak etmək (normal qarışdırılmamış inqrediyentləri qarışdırmağı asanlaşdıran maddələr) ürək-damar xəstəliyi və koronar arteriya xəstəliyinin inkişaf riski ilə əlaqədardır.

Mənbə: Daily Mail

image-nerjbanner

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki