image-2000x150px
image-123
image-ads_atlas
image-gluten1-pic_32ratio_1200x800-1200x800-55501backend

Mütəxəssis çörəyin daha sağlam alternativi kimi çörək haqqında mifi təkzib edir

image-728x90px

İstehsalçılar və marketoloqlar istehlakçılara uşaqlıqdan hamıya tanış və tanış olan məhsullardan daha çox sağlam, aşağı kalorili və vitaminlərlə zənginləşdirilmiş məhsullar təklif edirlər. Məsələn, çörəyə alternativ olaraq xırtıldayan çörəklər. Bu barədə Qazeta.Ru-ya ROSBIOTECH Universitetinin taxıl, çörəkbişirmə və qənnadı məmulatları texnologiyaları kafedrasının müəllimi Valeri Burmatnov məlumat verib.

Ekspertin sözlərinə görə, istehsal texnologiyasından asılı olaraq çörək iki növə bölünür: bişmiş və ekstrüde.

Birinciləri nazik açılmış xəmirdən bişirilir. Sonuncular popkorn prinsipinə əsasən hazırlanır, lakin hər bir taxıl partlamır, ancaq qonşusuna yapışır. Rəflərdə demək olar ki, bütün növ dənli bitkilərdən hazırlanmış çörək tapmaq olar: çovdar, buğda, qarğıdalı, yulaf, qarabaşaq yarması, eləcə də çoxdənli”, – deyə o, izah edib.

Mənbə: Lenta.ru

image-nerjbanner

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki