Paxlalılar yemək uzunömürlülüyü artırır.
Bu barədə Daily Mail-ə dietoloq Meqan Rossi məlumat verib.
Ekspertin sözlərinə görə, araşdırmalar lobya, mərcimək və noxudun ömrü uzadığını göstərir. Diyetisyen əlavə etdiyi kimi, paxlalılar bir sıra faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. Məsələn, bu məhsulların əksəriyyətində bağırsaqlarda faydalı bakteriyaların böyüməsini stimullaşdıran prebiotik liflər var.
Bundan əlavə, paxlalılar psixi sağlamlığın yaxşılaşmasına və çəki sabitləşməsinə kömək edir.
“Onların müntəzəm istifadəsi bağırsaqlarınız onlara öyrəşdiyi üçün səbəb ola biləcək şişkinliyi və köpliyi minimuma endirir” deyə dietoloq yekunlaşdırdı.
Mənbə: Sabah