image-2000x150px
image-123
image-ads_atlas
image-top-close-view-red-peppers-pay-leaves-right-side-black-table-with-free-space_140725-81191-pic_32ratio_900x600-900x600-23789backend

Onkoloq ədviyyatlı yeməklərin müəyyən kateqoriya insanlar üçün təhlükələrindən danışıb

image-728x90px

Pəhrizinizə vaxtaşırı ədviyyatlı qidalar daxil etsəniz, bu, mədə-bağırsaq traktının xəstəliklərinə səbəb olmayacaq, onkoloq Suna İsakova əmindir. Eyni zamanda, daha çox tərəvəz və meyvə yemək, az duz yemək daha yaxşıdır.

Bununla belə, o, bildirib ki, iltihablı bağırsaq xəstəlikləri, xoralar və digər xəstəlikləri olan insanlar üçün ədviyyatlı yeməklərdən uzaq durmaq daha yaxşıdır.

Həmçinin, ədviyyatlı yemək qıcıqlanmış bağırsaq sindromu, mədə xorası və reflü xəstəliyi, çölyak xəstəliyi və həzm sisteminin digər xroniki xəstəlikləri olan insanlara tövsiyə edilmir. Bu cür xəstəliklərlə ədviyyatlı yemək alevlenməyə səbəb ola bilər.

Acılı qidaların təsir mexanizmini açıqlayan həkim, yanma hissi və ağrıya səbəb olan kapsaisinin mədə-bağırsaq traktının toxumalarına zərərli təsir göstərmədiyini izah edib. Mədə xərçəngindən danışsaq, ədviyyatlı yeməklərin çox yayıldığı Koreya nümunəsi pəhriz faktorları ilə birbaşa əlaqənin olmadığını göstərir, İsakova qeyd etdi.

Mənbə: Gazeta.ru

image-nerjbanner

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki