image-2000x150px
image-123
image-ads_atlas
image-pexels-rodnae-productions-8523134-pic_32ratio_900x600-900x600-9829backend

Həkim bağırsaq xərçənginin qarşısını almaq üçün hansı qidaları yemək lazım olduğunu söylədi

image-728x90px

Britaniyalı xərçəng qidalanma mütəxəssisi Meredy Birdie görə, giləmeyvə və qoz-fındıq ilə yulaf ezmesi, göbələk ilə qızardılmış tərəvəz və meyvə ilə qatıq yemək kolorektal xərçəng riskini azalda bilər.

Bu barədə Daily Mail məlumat yayıb.

Həkim bildirib ki, çox miqdarda lif istehlakı kolon xərçəngindən qorunmaq üçün açardır. Məsələ burasındadır ki, bu həzm olunmayan pəhriz lifi yoğun bağırsağın selikli qişasını qoruyan və onun normal fəaliyyətini təmin edən faydalı bağırsaq bakteriyaları üçün qida rolunu oynayır.

Birdie bildirib ki, qidadan lif əldə etməyin ən asan yollarından biri müntəzəm olaraq giləmeyvə və ya qoz-fındıq ilə yulaf ezmesi yeməkdir. Sıyıq hazırlamaq üçün kifayət qədər vaxtınız yoxdursa, təbii qatıqla meyvə ilə qəlyanaltı edə bilərsiniz – fermentləşdirilmiş süd məhsulu həzm edildikdə bağırsaqlardakı faydalı bakteriyaların sayına müsbət təsir göstərəcəkdir. Fındıq və ya toxum əlavə edərək bu yeməyin lif tərkibini artıra bilərsiniz.

Mənbə: Haberler.com

image-nerjbanner

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki