image-n1karobka_ads
image-123
image-67fe33e1ae5ac97cc86c2ad6backend

Şef Emelianenko şaşlıq üçün ətin necə seçiləcəyini söylədi

image-ad_qayo_720x110px

Aşpaz Vasili Yemelyanenko RT-yə açıq havada manqal mövsümü ərəfəsində hansı tərəvəz və ətin seçilməsinin daha yaxşı olduğunu deyib.

“Mümkünsə, bazarda, tanış satıcıdan ət seçəsən. Şaşlıq üçün donuz boynu və quzu ətini seçmək lazımdır. Yaxşı olar ki, qoçu bütöv izləyəsən. Artıq kəsilibsə, qoca, ya cavan olması bəlli olmayacaq”.

Aşpaza görə, yaşı qabırğaların eninə görə təyin edə bilərsiniz – onlar nə qədər dar olsalar, quzu daha gəncdir.

“Donuz əti artıq qoxusuz, rəngi yaxşı olmalıdır ki, qanı yaxşı axsın. Baxmayaraq ki, fermer bazarlarında evdə yetişdirilən ət satılır, rəngi daha qırmızı ola bilər. “Qan götürülməsinə baxmayaraq, onun spesifikliyi fərqlidir”.

Donuz əti çiyni və vetçina şaşlik üçün çox quru və sərtdir. Eyni şey toyuq döşünə də aiddir. Ancaq qril üçün toyuq budlarından istifadə edə bilərsiniz – onlar tez bişirilir, Emelianenko bildirib.

DOĞRU.AZ

image-nerjbanner

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki