Həkim Kabanov xarici brendlərin elektron qatqılı dondurmalarını yeməməyə çağırıb
Diyetoloq Aleksey Kabanov dondurmanın tərkibində orqanizm üçün ən zərərli əlavələrin adını çəkib.
O, RİA Novosti ilə bu desertin tərkibini təhlil etmək üçün tövsiyələrini bölüşüb.
Kabanov qeyd edib ki, dondurma şirin və yağlı məhsul olduğundan, ürək-damar xəstəlikləri, piylənmə, şəkərli diabet və demans riskinin artması kimi ciddi nəticələrə səbəb ola biləcəyi üçün məhsulun tərkibindəki şəkərə əsas diqqət yetirilməlidir. .
Mütəxəssisin fikrincə, orqanizm üçün ən təhlükəli olanlar aşağıdakı E-aşqarlardır: emulqatorlar (soya lesitini, E476), stabilizatorlar (çəyirtkə lobya saqqızı, guar saqqızı, E407), stəkan (E904), boyalar (E150), turşuluq. tənzimləyicilər (E270, E331) . Çox vaxt bu cür əlavələr xarici istehsalçılar tərəfindən istifadə olunur.
Dietoloq zülal əsaslı soya südü ilə hazırlanmış vegetarian dondurmaya üstünlük verməyi tövsiyə edir, çünki o, inək südü qaymağı ilə hazırlanan klassik dondurmadan daha sağlamdır. Əgər məhsulda üçdən çox E-aşqar varsa, bu onun qeyri-təbii olduğunu göstərə bilər və belə dondurma almamaq daha yaxşıdır, deyə ekspert izah edib.
Əvvəllər mütəxəssislər istidə sağlamlığa zərər vermədən qəhvə içməyin mümkün olub-olmadığını deyirdilər.