Rosstandartın mütəxəssisləri “İzvestiya” qəzetinə bildiriblər ki, onlar balın izotopik analizinə əsaslanan üsul hazırlayırlar. Bu yanaşma yalnız bala xas olan şəkərləri və onların mənbəyini müəyyən etməyə imkan verəcək ki, bu da saxtanı müəyyən etməyə kömək edəcək. İnkişaf “Arıçılıq FNC” Federal Dövlət Büdcə Elmi Qurumunun və Ümumrusiya Pivəçilik, Alkoqolsuz və Şərab Sənayesi Elmi-Tədqiqat İnstitutunun alimləri tərəfindən həyata keçirilir.
Rosstandart-a arıçılığın problemlərinin müzakirə olunduğu Saxtakarlığa Qarşı Mübarizə üzrə Dövlət Komissiyasının yaz iclasından sonra bu tədqiqat metodunu təsdiq etmək tapşırılıb. Söhbət balın orijinallığından və onun arıçılıq məhsulu olub-olmadığını müəyyən etmək qabiliyyətindən gedir. Tərtibatçılar bu metodun həqiqətən işlənib hazırlandığını və Rosstandart tərəfindən sertifikatlaşdırıldığını iddia edirlər.
Roskaçestvo rəhbərinin müavini Elena Saratseva izah etdi ki, qida sənayesinin müasir dünyasında ayrı-ayrı maddələrdən bal toplamaq mümkündür. O, həmçinin qeyd edib ki, onlayn satış kanallarında bal istehsal etmək üçün istifadə edilə bilən müəyyən inqrediyentlər var, lakin onların təbii məhsulla heç bir əlaqəsi yoxdur.
Mənbə: İzvestiya qəzeti