image-n1karobka_ads
image-123
image-693960ca02e8bd6d517ebf32backend

Şampan alarkən nələrə diqqət etməli?

image-ad_qayo_720x110px

Agro and Food Communications şirkətinin idarəedici tərəfdaşı İlya Bereznyuk bildirib ki, klassik şampan yalnız Fransanın Şampan bölgəsində istehsal olunan içkilər ola bilər. İstənilən rus və ya italyan şampanı mahiyyətcə fərqli, parlaq şərab kateqoriyasına daxildir.

Doğru.az xəbər verir ki, Bereznyuk etiket və üzüm sortlarına diqqət yetirməyi tövsiyə edib. Onun sözlərinə görə, şampan üçün üzüm Chardonnay, Pinot Noir və ya Pinot Meunier olmalıdır. Şüşə tünd və dibində dərin girintili olmalıdır, etiket və aksiz markası isə ləkəsiz və oxunaqlı olmalıdır.

Ekspert alıcılara şübhəli stikerlərə, müxtəlif şriftlərə və aksiz markasının olmamasına qarşı ehtiyatlı olmağı məsləhət görüb. O, həmçinin rus köpüklü şərabı alarkən istehsalçının reputasiyasına diqqət yetirməyi tövsiyə edib.

Əvvəllər həkim Andrey Kondrakhin Yeni il bayramında bir stəkandan çox şampan içməməyi tövsiyə etmişdi.

DOĞRU.AZ

image-nerjbanner

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki